FR EN NL

Welkom bij Ragnarok

Logo de Ragnarok

Ragnarok est un masslarp (jeu de rôle grandeur nature de grande ampleur), immersif et convivial.

Les points forts de cet événement sont sa scénarisation et son univers construit pour vous proposer une immersion de jeu la plus intense possible.

Nous attendons de nos participants une implication importante au niveau de l’aspect visuel de leur logement, costumes et accessoires, pour que le tout soit cohérent.

Consultez notre note d'intention pour en savoir plus

Ragnarok 2020 :

 • Du jeudi 16 juillet au dimanche 19 juillet 2020
 • Sur la plaine de Brisy, commune de Gouvy (Belgique)
  (fléché à partir de la sortie 51 sur la E25)
 • Coordonnées GPS: 50.163805, 5.8491993

Dernières news

/

Ragnarok on Tour - Annulation de dates

Bonjour enfants de Tanak, 

Vous êtes sans doute au courant des directives énoncées par l’état. C’est pourquoi nous sommes dans le regret de vous annoncer l’annulation des deux prochains Ragna Orga On Tour du 18 mars et du 1 avril. 

/

Tenten telling

Deze week vragen we je om wat informatie over je kampen. We vragen elke Caravan Contact om EEN formulier voor hun caravan in te vullen met de lijst met tenten en structuren voor hun caravan.


Voorbeeld: ik ben het caravancontact van caravan X. Ik vraag alle leden van mijn caravan welke tent ze hebben en ik noteer ALLE de lijst in het formulier door de verschillende assen en structuren toe te voegen die we ook in ons kamp installeren.


U hebt tot eind maart de tijd om dit formulier in te vullen, zodat we ons siteplan zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

Voir plus

/

Un tisseur inquiet

Cette semaine, nous vous partageons l’extrait du journal de Dimetrus Ahlgor, tisseur en l’an 468. 

Vous en apprendrez certainement plus sur la magie dans le monde de Tanak et sur la vision de l’Empire à ce sujet. 

Voir plus

/

Contact Karavaan

We komen deze week naar je toe omdat we Contact Caravans willen identificeren zodat we zo goed mogelijk met groepen kunnen communiceren.


 Bent u een caravancontact voor uw groep? Stuur ons een e-mail naar ragnarok.pnj@gmail.com met:

 • Voor- en achternaam
 • Naam op Facebook (indien niet hetzelfde)
 • caravan naam
 • e-mailadres


Vergeet niet dat registraties voor het 2020-evenement open zijn! Ga naar https://www.ragnaroklarp.be/

Voir plus
/

Note d'intention: clarification

Suite à un questionnement concernant un paragraphe de la note d’intention, nous tenons à vous rappeler la genèse de Ragnarok, qui est décrite comme ceci sur notre site internet : 

 "Selon la formule consacrée, Ragnarok est « un masslarp immersif et convivial ». (....) Convivial parce que nous considérons que tous les participants doivent entretenir des rapports chaleureux et bie... Voir plus

/

intentieverklaring

De algemene vergadering van Ragnarok werkt al enkele weken aan de ontwikkeling van een intentieverklaring voor zowel deelnemers als leden van de organisatie.

Deze intentieverklaring geeft uitdrukking aan de filosofie van het Ragnarok-project, wat van u wordt verwacht, maar ook wat we zijn toegewijd om te doen met betrekking tot Ragnarok zodat de doelstellingen voor iedereen duidelijk zijn.


Bedankt voor het lezen van dit document :)

https://ragnaroklarp.be/fr/note-intention

Voir plus
/

Structurele projecten

Om ons optimaal voor te bereiden op het evenement en veilig te zijn, moeten we weten of uw caravan een structureel project heeft, mobiel of vast, voor Opus 2020.


Vul dit formulier in als u een structuur heeft gepland voor het komende evenement:

Naar de formulier


De logistieke eenheid verwerkt de formulieren en neemt contact met u op voor de validatie en monitoring van projecten. (Als u dit formulier al voor voorgaande jaren hebt ingevuld, moet u het toch nog een keer doen

Voir plus
/

Zeelucht

De Grote Bazaar vroeg ons om u dit nieuwe uittreksel uit het dagboek van Havre Vif te sturen.


Dit uittreksel behandelt een deel van de avonturen van de caravan die op zee plaatsvond.


https://ragnaroklarp.be/fr/havre-vif/lair-de-la-mer


 PS: als je game-objecten in je bezit hebt (anders dan je persoonlijke bezittingen), stuur dan een e-mail naar ragnarok.scenar@gmail.com zodat we de betreffende objecten kunnen identificeren.

Voir plus
/

Datum voor Ragnarok 2020

The General Assembly has voted, we can now surely announce the dates for this year's event!

 Ragnarok 2020 will take place from Thursday 16th July to Sunday 19th July.

/

Who's who Organisation

L’Assemblée Générale de Ragnarok a bien eu lieu ce mardi 15 octobre. Cette AG élective a permis la constitution de l’équipe de Ragnarok 2020. 

 Vous trouverez sur cette publication le trombinoscope reprenant les membres de l’organisation pour cet opus 2020, ainsi que l’adresse email les concernant afin de pouvoir contacter la bonne personne en cas de question. 

/

Checklist

Je begint je zakken te pakken? 

Geweldig ! Wij ook… 

 Hier is een checklist om zeker niets essentieels te vergeten. 

Checklist

 Aankomst 

Het evenement is een privé-evenement, reserveerd voor de personen die in orde zijn met hun betaling. Bezoekers zijn niet toegelaten. Laatste aankomst om met de wagen het terrein te betreden: donderdag 18 juli om 15h. Om 17h dezelfde dag, moeten alle wagens op de parkeerzone staan (Het is aan te raden je wagen zo snel mogelijk te verplaatsen naar het parkeerterrein).  

Vertrek/afbraak 

Op 21 juli, na... Voir plus

/

De creatie, de doe-het-zelf, de kunst in al zijn grootsheid

De personages met bepaalde vaardigheden kunnen objecten maken die een effect hebben in-game, hetzij uitrustingen of verbruiksartikelen. De beschrijving van iedere vaardigheid geeft meer uitleg over de verschillende mogelijkheden (effect, kostprijs, etc…). 

 Hoe op Ragnarok objecten maken en gebruiken? 

Het is redelijk simpel
Eerst ontspruit een geniaal idee in je brein…
En zie hier, het idee van de eeuw, het moment dat het licht aan gaat, alleen een god kan dezelfde inspiratie hebben. Je trekt je terug in je kamer of tent om het idee verder uit te werken en op papier of perkament te schrijven, of in steen te graven of te knopen zoals... Voir plus

/

Tips Wachters - Incantatie "ZAP"

Uitroep ZAP

Incantatie ZAP

Is ZAP een spreuk ? 

NEEN 

 Maar wie mag deze uitroep gebruiken ? 

Om de jongste deelnemers van Ragnarok fysiek en emotioneel te beschermen, bestaat er een uitroep die door alle volwassen deelnemers mag gebruikt worden op een kind. 

 Als volwassene heb je een verantwoordelijkheid tegenover de jongeren. Deze nemen net zoals u deel aan het evenement maar beschikken niet over het juiste inzicht om te weten of ze op de juiste plaats op het juiste moment zijn. Het doel van deze uitroep is... Voir plus

/

Liste des artisans

Au niveau des bars nous avons : 

 • La taverne des Hyènes 
 • Odin’s caravane
 • Le bar de la caravane du bon endroit 
 • Les amis de Leus chez les Berwette 

Au niveau nourriture : 

/

Communicatie over kinderen

Beste deelnemers,


Door een bevraging, hebben wij beslist om onze politiek rond de status van kinderen een beetje te veranderen op Ragnarok.


Voir plus

/

Tips Wachters - Incantatie "Fear"


Geachte deelnemers,

De groep Regels en de wachters willen kennis met jullie delen om jullie vermaak tijdens the spel te verhogen. 

We hebben bij onszelf gezegd: "Laten we de regels verduidelijken, door de geest van het spel uit te leggen zodat de spelers dit beter verstaan en beter uitspelen, om hun immersie in de spelwereld te vergroten."

Voir plus

/

Ragnarok 2019 komt eraan!

Beste,

Nog slechts 60 dagen! 

Wij zijn allen bijna begonnen aan de laatste rechte lijn, het land van de vampieren wacht op jullie. Neem jullie bezittingen, laad de wagens, op naar Malkovie! 

Vergeet je niet in te schrijven via https://ragnaroklarp.be/nl/participate, des te eerder je ingeschreven bent, des te sneller kan de organisatie inspelen om oplossingen te voorzien voor het spel van iedereen.

Facebook Event: Voir plus

/

We zoeken Monstres!

Vous débutez le GN et l’aventure Ragnarok vous tente? Ça tombe bien, nous recherchons des Monstres pour grossir notre équipe!


Voir plus

/

Opening van de inschrijvingen

Beste deelnemers van Ragnarok, 

We hebben het plezier jullie aan te kondigen dat de inschrijvingen voor het evenement van 2019 zullen open gaan op 14/01/19 ! 

Je vindt alle nodige informatie op onze website (rubriek inschrijvingen). 

We willen jullie eraan herinneren dat alle spelers deel moeten uitmaken van een karavaan waarvan de achtergrond door de organisatie is gevalideerd. Standaard zal een personage automatisch in het kwartier van de vluchtelingen geplaatst worden. 

Om ervoor te zorgen dat de vrijwilligers niet ontmoedigd worden zoals vorig jaar, zijn er een aantal veranderingen, waarover wij graag uitleg geven. Voir plus

/

Ragnarok 2019: programme

Geachte deelnemers van Ragnarok, 

 Na enkele maanden van stilte, is de tijd gekomen om jullie nieuws te brengen over de datums voor het evenement van 2019. Elk van de volgende punten zal gevolgd worden door een uitgebreidere mededeling voor het onderwerp. 

Zomerevenement : Ragnarok zal plaatsvinden van donderdag 18 juli tot en met zondag 31 juli 2019 in Brisy. De deelnemers kunnen beginnen met de installatie van hun kampement vanaf woensdag 17 juli 2019 (10 uur). 

Inschrijvingen : De inschrijvingen voor het zomerevenement zullen open gaan vanaft begin januari. Meer informatie hierover zeer binnenkort. 

Voir plus

Uw caravan

Chers Amis,

Het is tijd om uw caravan projecten in te dienen voor onze tweede cyclus. We hopen het proces zo eenvoudig mogelijk te maken met eenvoudige, duidelijke en volledige informatie.

We verwachten een vrij groot aantal projecten te krijgen en we willen ze allemaal met dezelfde aandacht behandelen. Daarom zullen we compromisloos zijn op de door het canvas verstrekte informatie omdat we ons niet kunnen veroorloven om tijd te besteden aan het sorteren en begrijpen van de diverse formats. Bij voorbaat dank en veel plezier!

Lees meer

Ragnarok 2021

Quelques liens utiles